Cannabisolie – en mirakelkur?

Cannabisolie, også kendt under navnet CBD olie, er et omstridt middel inden for alternative behandlingsformer. Cannabisolie indeholder hovedsagligt stoffet Cannabidiol, et stof der er til stede i cannabis. I cannabisolie findes der dog ikke det aktive stof, der giver cannabis sin euforiserende effekt. Cannabisolie er derfor på ingen måde euforiserende, men indeholder stadig alle de positive egenskaber der findes i Cannabidiol.

Der er endnu ikke blevet lavet nok forskning om cannabisolie til at direkte kunne kalde det en mirakelkur. Alligevel hævder enormt mange mennesker at blive hjulpet af denne behandlingsform. Cannabisolie er altså populært blandt befolkningen, men er blot endnu ikke blevet underlagt tilstrækkelig forskning, til at der kan siges noget officielt om stoffets virkninger. Dog vil mange påstå, at en tilstrækkelig mængde mennesker hævder dens positive virkninger, til at det for de fleste vil give mening at forsøge sig med cannabisolie.

Men hvornår giver det egentlig mening at kaste sig ud i at eksperimentere med cannabisolie? Hvilke former for lidelser og sygdomme kan denne behandlingsform have en indvirkning på?

Hvornår giver det mening at bruge cannabisolie?

Cannabisolie, netop fordi det endnu ikke har undergået uddybende forskning, kan ikke siges at have virkninger på én konkret ting. Dog kan beviserne findes i vidnesbyrd over hele verden.

Mest traditionelt ses cannabisolie benyttet til kræftpatienter og mennesker der lider af én eller anden form for smerter. Særligt folk med kroniske smerter har tilsyneladende fundet med glæde i at bruge cannabisolie.

Men der er som sagt ikke én rigtig løsning. Hvis du er i tvivl, er det en god idé at konsultere med en læge om hvorvidt cannabisolie potentielt kunne være noget for dig. Dette er desuden en absolut nødvendighed lige meget hvad, inden du går i gang med cannabisolie. Det er nemlig kun lovligt at anskaffe sig cannabisolie, hvis du kan fremvise en lægerecept. Herefter skal produkterne udleveres på et apotek. Alt dette skal gøres, så du kan være sikker på at doserne er helt nøjagtigt opmålt. Det er vanskeligt at måle noget så præcist, derfor er det essentielt at det bliver gjort af professionelle.

Vigtigt at vide inden du tager cannabisolie

Der er andre ting der er gode at vide, inden du giver dig i kast med cannabisolie. Eksempelvis skal du vide, at cannabisolie til medicinsk brug ikke må købes i webbutikker eller andre butikker i byen. Såfremt cannabisolie skal bruges til medicinske formål, skal det hver gang godkendes af en læge. Dette er der flere årsager til. Som nævnt ovenfor er dosering naturligvis en faktor. Men det er også kun en læge der kan vide om cannabisolie eksempelvis påvirker andre former for medicin du tager.

Som forælder er det endnu vigtigere, at du konsulterer en læge inden benyttelse af cannabisolie. Ingen børn må udsættes for ukontrolleret medicin, hvilket også omfatter brugen af cannabisolie. Eksempelvis må der under ingen omstændigheder bruges cannabisolie på børn med epilepsi.

Selvom cannabisolie tilsyneladende har en lang række positive effekter, er det også vigtigt at tænke sig grundigt om inden du benytter dig af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *