Kend din ovn: rengør din ovn på den bedste måde

Selvrensende eller ej – din ovn har brug for din hjælp, for at blive rengjort Der er nogle ting du bør vide, inden du griber kluden og går i gang. Artiklen her gør dig klogere på forskellige ovne og hvordan du rengør dem.

Ovne kommer i forskellige typer, energiklasser, bredde og mere. Rengøring er derfor også anderledes for ovne. Vil du vide meget mere om ovne og købe den perfekte ovn til dit køkken? Du kan med fordel se de mange muligheder hos Gram, hvor mange danskere har fundet deres perfekte ovn.

Selvrensende ovne – Katalytisk selvrens

Katalytiske ovne har en ru overflade, der virker afvisende på snavs. Her bliver fedt og snavs suget på overfladerne i ovnen. Snavs forbrændes med en høj temperatur i ovnen. Med katalytiske ovne er der to måder at rense på.

Først er der katalytiske ovne med AquaClean, hvor du kommer vand i en bradepande og stiller den på nederste rist. Ovnen fordampes indeni og du tørrer den så efterfølgende. Ovnen skal køre i en halv time eller en hel time.

EcoClean teknikken gør, at varmen ikke opsuges i varmen, men fordeles i ovnen. På denne måde sidder snavs ikke fast i emaljen. EcoClean er et tilbehør man kan få med. Det bruges til loftet og sidevæggene i ovnen. 

Selvrensende ovne – Pyrolyse

Med pyrolytisk selvrens varmer du din selvrensende ovn til den højst mulige temperatur. Pyrolytiske ovne kan netop tåle den meget høje temperatur. Snavs og fedt bliver forbrændt til aske i ovnen. Når rensen er færdig og ovnen er kølig, børster du selv asken ud af ovnen. Pyrolyse ovne er smarte ved, at du får besked, når ovnen kræver en rengøring.z

Traditionelle ovne

Står du med en ikke-selvrensende ovn, er rengøring anderledes. Disse ovne har en almindelig emalje der virker glat. Disse ovne kræver brun sæbe på glat emalje. Du smører den brune sæbe på overfladerne og sætter ovnen til 100 grader. Følg med, for du skal slukke ovnen, når sæben langsomt bobler op. Til sidst vasker du de kølige overflader med vand eller en våd klud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *