Køb økologisk kaffe med det røde E-mærke

Økologi er kommet frem på det danske marked og i butikkerne ser man flere og flere varer med det røde E-mærke. Hvis man f.eks. køber økologisk kaffe så er man med til at skabe en bedre verden, da man er med til at sørger for en bedre dyrevelfærd såvel en bedre miljømæssig produktion. Man er samtidig med til at passe på kroppens sundhed, da man ikke fylder kroppen med ingredienser, der har været i kontakt med pesticider eller kunstige konserveringsmidler. Hvis du ikke ved så meget om økologi, så kan det varmt anbefales, at du læser mere om det. På denne måde kan du finde ud af, om det er en sag du vil støtte op om.

Hvorfor vælge økologisk kaffe?

Med økologisk kaffe er du helt sikker på hvad kaffen indeholder af forskellige ingredienser. Økologiske produkter indeholder ikke kemiske ingredienser, men sikrer at selve produktionen er bæredygtig og dermed godt for naturen. I normal kaffe kan der godt være tilsat syntetiske aromastoffer eller kunstige sødemidler, men dette er ikke tilfældet med økologisk kaffe. I supermarkederne har man gode muligheder for at kunne købe økologisk kaffe. Det eneste man skal være opmærksom på er det røde Ø-mærke, som typisk sidder øverst på kaffen. Når en vare har det røde E-mærke så er man sikker på, at kaffen kommer fra en leverandør, som lever op til de mange krav og regler der findes omkring økologisk produktion.

Økologisk kaffe er en produktion, som bliver mere og mere eftertragtet i Danmark. Der kommer hele tiden nye økologiske kaffeudgaver på markedet og efterspørgslen på økologisk kaffe er stor. Derfor er der også nødt til at blive importeret mere og mere. Alt økologisk kaffe, som kommer til Danmark, bliver kontrolleret af en godkendt kontrollør således, at man er sikker på at produktionen lever op til de skrappe regler omkring økologisk dyrkning. Den godkendte kontrollør besøger produktionen jævnligt for at være sikker på, at den økologiske kaffe bliver fremstillet på den rigtige måde. På denne måde kan man som køber være sikker på, at få en godkendt og lovlig økologisk kaffe.

Lækker økologisk kaffe på markedet:

Ligesom i supermarkederne har du mulighed for at kunne købe økologisk kaffe på internettet. Ifølge flere kundeundersøgelser er mange danskere især vilde med mærkerne Lavazza, Dibarcafé, NORU og Clipper. Der findes flere hjemmesider hvor man kan købe disse mærker, så det kan være en god ide at sammenligne forskellige hjemmesider, for at få kaffen til den billigste pris. Økologisk kaffe kan købes som instant kaffe, kaffebønner, kapsler og koffeinfri kaffe. Hvis du er i tvivl om hvilken kaffe du skal købe, så kan man heldigvis købe kaffesmagsprøver til 30 kr. således, at man kan finde ud af hvad man er til. Det er rigtig ærgerligt at have købt en dyr kaffe, hvis det så ender med, at man slet ikke kan lide smagen. Økologisk kaffe er måske lidt dyrere end de fleste almindelige kaffemærker, men er til gengæld et produkt, hvor der er tænkt meget over hvilke slags ingredienser, der er puttet i kaffen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *