Privatøkonomi er en af udfordringerne ved at flytte hjemmefra

Der er mange ting der ikke er ligeså nemme, når man ikke længere er hjemme ved mors kødgryder, og derfor er det også meget vigtigt at man er klar til tingene, og at man måske har gjort sig nogle tanker om hvordan man håndterer det hele. Sådan noget som at lave mad er der mange der har problemer med, men det kan man som regel løse med nogle gode kogebøger og en masse øvelse. En af de ting der ikke er så nem at have med at gøre, er når der skal penge på menuen. Det er virkelig svært for mange unge mennesker at finde ud af hvordan man bruger sine penge på en god måde, og hvordan man tjener så meget, at man kan få det hele til at hænge sammen. Det er ikke sikkert det er noget problem for dig, men der er mange der ikke har haft det som en naturlig del af deres opdragelse, og det kan give mange problemer senere hen i livet. Hvis du har haft økonomi som en del af din opdragelse, så skal du være taknemlig for det, for det kommer til at være en stor byrde der bliver meget mindre, fordi du ikke skal lære det hele forfra når du kommer hjem.

Hvad skal du have fokus på som forælder?

Hvis du er forælder, og skal lære dit barn noget om økonomi, så er det vigtigt at barnet ikke bare får givet det hele. Der er brug for at man skal vente lidt på nogle ting, og at man ikke bare kan regne med at få hvad man peger på. Det er sundt at skulle spare lidt op, og det gør ikke noget, om der går lidt tid, før de får det der stykke helt vildt seje legetøj. Selvom det kan være svært at lade være med at give sit barn nogle ting de egentlig gerne vil have, så er det kun i kærlighed du skal gøre det. Det du eventuelt kan gøre er, at du kan give dit barn nogle penge hver måned eller uge, hvor det bare er et fast beløb de får, og så kan de bruge dem som de vil.

Hvis de så gerne vil have noget der er lidt dyrt, så er der ikke andet at gøre for dem, end at de må spare op. Det kan også være, at du vælger at lade dem få penge når de hjælper til. Så lærer du dem i samme omgang at de skal arbejde for pengene, og så bliver det også så meget mere værd når de får det legetøj de har ønsket sig længe. Der er selvfølgelig også mulighed for, at de kan få tingene til fødselsdage og jul, men resten af året er de nødt til at gøre noget for at få de ting de ønsker sig.

Lad dit barn ringe til dig og spørge

En af de vigtigste ting når barnet bliver lidt ældre er, at du endelig ikke må afvise dem, når de spørger dig om et eller andet der har med økonomi og gøre. På samme måde kan det også være at dit barn spørger dig om de måde låne penge af dig, og så skal du måske hjælpe dem med at finde hoved og hale i deres økonomi, før du bare låner dem en masse penge. Det kan være at der er en masse ting der skal rettes op på, før du ender med at låne pengene, og måske er der slet ikke behov for et lån, men nærmere en oprydning i økonomien. Du kan også besøge Netnaut, hvis du vil vide mere om privatøkonomi og andet spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *