Psykolog – spring ud i det

Det kan nogle gange være svært at gå rundt med svære tanker alene. Især fordi at det virkelig tynger en at rende rundt med negative, hårde eller svære tanker. Derfor kan det måske være en god ide at opsøge en psykolog, som du kan dele dine tanker med, og som måske kan hjælpe dig med at lette trykket en lille smule.

Det kan i hvert fald være en god ide at prøve, om det er noget, der kan hjælpe dig, for ingen mennesker fortjener at rende rundt og have det dårligt.

Men måske er det at skulle opsøge en psykolog ikke så nemt, som det lyder. Nej, måske kan det faktisk være ret grænseoverskridende og meget svært at få sig selv til.

Nogle mennesker kan have svært ved at skulle lukke op for en fremmed og fortælle, hvad det er, der tynger dem.

Nogle mennesker prøver måske også at tale deres svære tanker eller problemer lidt ned for at prøve at overbevise dem selv om, at det måske ikke er så slemt, så de behøver psykologhjælp, eller fordi de måske vil formindske deres problemer så meget, at de igen kan overbevise dem selv om, at psykologhjælp ikke er nødvendigt i deres tilfælde.

Men sandheden er nogle gange den, at det i nogle tilfælde kan være en rigtig god ide at opsøge en psykolog og få nogle samtaler.

Hvad er det værste, der kan ske?

Nogle gange kan det være en god ide at stille sig selv spørgsmålet ”hvad er i virkeligheden det værste, der kan ske?”. Mange gange vil man nok finde ud af, at det værste der potentielt kan ske, i virkeligheden ikke er så slemt.

Kan man ikke finde ud af, om man skal opsøge en psykolog, og kan du ikke rigtig forestille dig, at du tør åbne op for en fremmed om dine tanker, fordi det er grænseoverskridende, kan du prøve at stille dig selv overstående spørgsmål.

Hvad er det værste, der kan ske? Jo, i værste fald finder du måske ud af, at det ikke lige hjælper dig at snakke med en psykolog, eller at du måske ikke tør åbne helt op for den psykolog, du snakker med.

Og hvad betyder det så? Jo, det betyder jo blot, at du måske skal overveje at stoppe hos psykologen, og at du har prøvet at give det en chance, men at du har fundet ud af, at det ikke lige var noget, der kunne hjælpe dig.

Og så har du i øvrigt også fået flyttet dine grænser en lille smule ved at prøve at kaste dig ud i noget, du i virkeligheden ikke rigtig turde, men som du alligevel gav en chance.

Hvordan opsøger jeg en psykolog?

Du kan starte med at undersøge, hvilke psykologer der er i nærheden af, hvor du bor. I de fleste tilfælde, vil du kunne finde en psykolog i nærheden af dig.

Bor du eksempelvis i Århus, kan du helt sikkert finde en psykolog i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *