Sådan tackler du bumser, hudorme og problematisk hud – The good old fashioned way!

fin hud

Dagen starter ganske fremragende: Solen skinner, fuglene synger og måske har du endda et vigtigt møde senere på dagen.

Med et lille hop og et smil bevæger du dig fra sengen ud til badeværelset og pludselig mister du en del af morgenglæden. Bumser på kinderne, hudorme på næsen og rødmen fra sidste uges hudproblemer, øv.

Selv med en lille hær af hudprodukter og ansigtspleje for flere hundrede kroner samlet i badeværelsesskabet, konfronteres du med et irriterende problem der dag efter dag sætter en sørgelig dæmper på den gode morgenstemning.

Du har prøvet alt, lige fra obskure guides til dyre cremer og der lader ikke til at være flere moderne metoder at bruge – så hvorfor ikke droppe de dyre moderne hudplejeprodukter og forsøge dig med de klassiske metoder?

Klassiske midler mod bumser og hudorme

Denne første klassiske metode er en god gammeldags kending foreslået af Groom Room der anbefaler den til kunder med hudproblemer. Det er en gammel metode, der har tjent den smarte gentleman vel igennem flere århundrede: Hydrogenperoxid.

Hydrogenperoxid kendes i Danmark som brintoverilte, og er en simpel peroxid med stærke oxidant-egenskaber, som normalt bruges til at desinficerer sår. Det bruges i dag ikke i samme mængde som tidligere, da forskning har vist at dette effektive desinficeringsmiddel ironisk nok hæmmer heling af sår.

Men hvorfor er brintoverilte så effektivt mod hudorme og bumser?

Under huden findes specielle kirtler, der producerer en substans kaldet sebum elle talg. Denne olie-lignende væske er med til at holde huden fast, fugtig og sund – væsken udskilles gennem små porre i huden.

Visse personer med hudproblemer, får bumser fordi disse kirtler producerer for megen talg, der derved forstopper porerne: Derefter forårsager døde hudceller og bakterier såsom P.acnes en meget naturlig men træls reaktion og en bums opstår.

Brintoverilte er med til at dræbe de bakterier der forårsager bumser og giver huden mulighed for at hele, således at bumsen forsvinde af sig selv.

Brintoverilten duppes forsigtigt direkte på bumsen med en vatpind 2-3 gange om dagen.  Hold godt øje med huden da overdrevet brug kan irritere den og føre til en tilstand der minder om en heftig solskoldning.

Citronsaft: Et billigt og naturligt våben mod bumser?

Citronsaft, der købes i form af en lille gul plasticcitron med koncentrat som kan fås billigt hos langt de fleste supermarkeder, er i mange år blevet brugt som middel mod bumser og til at mindske synligheden af ar i ansigtet, da den kan gøre huden lysere og reducere røde plamager.

Ligesom brintoverilte, er den naturlige syre i citronsaft med til at reducere olien i hudens porre og dræber P.acne bakterierne der fremprovokerer bumser og hudorme.

Citronsaften påføres bumsen direkte med en vatpind eller vatrundel. Vær opmærksom på at påførelsen kan svie kraftigt, og ikke alle kan tåle ren citronsaft.

Svier citronsaften for meget eller skade den din hud, forsøg da at blande nogle dråber citron med lidt lunkent vand og brug denne blanding.

Brug ikke citronsaft hvis du har tør hud, da dette kan føre til at de øverste hudlag skaller af.

Læs også denne guide der anbefaler det bedste middel mod bumser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *