Tab dig med en kondicykel på dine præmisser

Det kan være svært at holde ture i fitnesscenteret eller cykelturene på landevejen ved lige. Det danske vejr er ofte en finurlig størrelse, som gerne byder på regn, snestorm eller hedebølger. Det er ikke altid de mest ideelle forhold til at motivere en til at drage afsted mod fitnesscenteret eller for den sags skyld at dyrke motion udendørs. Det bliver for nemt at blive hjemme.

Løsningen ligger dog lige for: flyt fitnesscenteret hjem til dig selv med en kondicykel. På den måde slipper du for at være afhængig af vejret eller af at skulle planlægge tid i kalenderen for at tage en tur i fitnesscenteret. En kondicykel indeholder ofte flere forskellige træningsprogrammer.

Der kan blandt andet være variation i modstanden, så du føler, at du er ude og køre en tur i terrænet. Der kan indstilles på tid, belastning og tempo. Som nybegynder bør du starte stille og roligt op, så du stille og roligt får bygget musklerne og konditionen op.

Hvis du er ude på at tabe dig, kan det være en oplagt mulighed for at vælge en kondicykel, som viser, hvor mange kalorier du brænder af under træningen. Det kan være med til at give lidt ekstra motivation, da du på den måde løbende kan se resultater på skærmen lige foran dig.

Træn intervaltræning på din kondicykel for at skabe variation

Intervaltræning går ud på, at man deler træningen op i mindre bidder. Har du f.eks. planer om at træne i en time, så kan du veksle mellem at køre stille og roligt, og med at køre i højt tempo. Denne type træning er rigtig godt for hjertet, da det får pulsen op. Det kan gøre træningen lidt sjovere og afvekslende. Du kan også vælge at indstille på belastningen under intervaltræningen, så der kommer yderligere afveksling.

Det er muligt at skifte mellem de forskellige programmer, for at træne på forskellige måder. Er du ikke typen, der nyder træningen, så kan du også vælge at sætte dit yndlingsmusik på. Det går ofte træning endnu sjovere.

Skal du have en billig pris eller kvalitet, når du anskaffer dig en kondicykel?

Det kan være fristende at vælge den billigste model, som du falder over. Men hvad er forskellen egentlig på de billigste modeller og de lidt dyrere modeller? Du kan sammenligne det lidt med en bil. Den billigste model er rippet for alt ekstraudstyret og produceret billigst muligt.

Modsat får du en masse ekstra funktioner og features ved den lidt dyrere model, hvor der i produktionen også er sat mere fokus på kvaliteten end på produktionsomkostningerne. Er du fint tilfreds med den enkle kondicykel, som ikke har nogle spændende funktioner, eller vil den komme til at kede dig, så du kommer til at slække på træningen?

Har du brug for variation og motivation, vil det måske være et mere oplagt valg at kigge nærmere på en kondicykel af lidt højere kvalitet. Det allervigtigste når du har bestemt dig for at købe en kondicykel, det er at du vælger en model, som du vil have lyst til at træne på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *